A CESCI részt vállalt az I3 2B kapacitásépítést célzó felhívásában

| 2024. március 07.

A CESCI részt vállalt az I3 2B kapacitásépítést célzó felhívásában

| 2024. március 07.

A CESCI 2024-ben portfólióját az innovációs kapacitásépítés fejlesztésének kérdésével bővítette, szakmai támogatást nyújtva az Interregionális Innovációs Beruházási eszköz I3 2B kapacitásépítés februári felhívásában érdekelt határmenti szereplők számára. 

Az EU Funding & Tenders portálja 2023. november 15-től újra megnyitotta az Interregionális Innovációs Beruházási eszköz (I3) 2b felhívását, ami első megjelenése óta kiemelt figyelmet kapott a pályázók körében. A konstrukció célja a regionális innovációs ökoszisztémák és értékláncok fejlesztésének és megerősítésének előmozdítása a kevésbé fejlett régiókban.

A program elősegíti a regionális innovációs ökoszisztéma szereplői közötti interregionális együttműködést, hogy fejlessze a kapacitásokat az I3 eszköz további felhívásaiban való részvételre, pl. az I3 eszköz 1. és 2a. területe szerinti pályázatok benyújtása során.

2024-ben a kevésbé fejlett régiók számára további pályázható összeg a következő októberi felhívásban megjelenő 13 millió euró lesz. A projektek időtartama 18-24 hónap közötti, a várható költségvetés pedig 500 ezer és 1,5 millió euró között alakulhat.

A 2024-es felhívás kiemelt célja a regionális és nemzeti hatóságok, valamint az innovációs közvetítő szervezetek, mint például a klaszterek kapacitásainak növelése. Ezáltal támogatja őket abban, hogy hatékonyabban tudjanak segítséget nyújtani a vállalatoknak az interregionális befektetési lehetőségek azonosításában.

Honlapunk a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával készült.

Külgazdasági és Külügyminisztérium