Elkészültek területi elemzéseink a CBC Programokhoz

| 2020. október 28.

A lassan egy éves munkaciklus végéhez közeledik a CESCI három határon átnyúló együttműködési programot érintő tematikus előkészítését szolgáló területi elemzések megírása. Elsőként a Szlovákia-Magyarország INTERREG Határon Átnyúló Együttműködési Program területi analízisének véleményezési köre zárult le, az anyag már publikusan elérhető. A Magyarország-Szerbia INTERREG IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program esetében a dokumentum véglegesítése szintén lezárult és megtekinthető itt. A  2021-2027 közötti Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna NEXT Program esetében pedig a területi elemzés első olvasatának véleményezési köre zajlik jelenleg.

Szlovákia-Magyarország INTERREG Határon Átnyúló Együttműködési Program

A 2020 augusztusában a szlovákiai Gyűgyön (Dudince) megtartott programozási bizottsági ülés után a területi analízisre érkezett észrevételek átvezetését szeptember folyamán elvégeztük, és elküldtük a dokumentumot az Irányító Hatóságnak. Ezzel párhuzamosan a program előkészítése a következő szakaszba lépett, amelyről további információ a program oldalán olvasható, ahol a teljes területi elemzés is elérhető.

Magyarország-Szerbia INTERREG IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program

A 2020 szeptemberében online lebonyolított programozási bizottsági ülésen a területi analízisünk egyöntetű pozitív kritikát és széleskörű támogatást kapott. A Programozási Bizottság tagjai néhány apróbb észrevétel beépítését kérték még, ezeket október közepéig elvégeztük és így ennek a programnak az előkészítése is a következő szakaszába léphet.

Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna NEXT Program

2020. augusztus 31-én küldtük el az Irányító Hatóságnak a területi elemzés első változatát, valamint kísérő dokumentumait, szeptember közepére pedig elkészítettünk egy kivonatot is a területi elemzésről. A kivonatról négynyelvű fordítás készül, amelyek a Programozási Bizottság döntése után a stakeholderegyeztetések alapjául szolgálhatnak majd. A többi program előkészítéséhez hasonlóan ennél a dokumentumnál is lehetősége lesz az érintetteknek  a dokumentumot javaslatokkal, észrevételekkel javítani, így a területi elemzés véglegesítésére csak a következő hónapokban kerülhet sor.

Honlapunk a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával készült.

Külgazdasági és Külügyminisztérium